Намерете правилните изпълнители за задачите си и спечелете от това

Съставихте ли вече списък със задачите си за 2017 година?

Вече задавате ли си въпроса:

„Как ще се справя с всичко това?“

Не е нужно да нагърбвате себе си със всичко.

Поставянето на нереалистични и непосилни цели води единствено до объркване, пренатоварване и накрая когато установим, че всъщност не можем да се справим с всичко което искаме сами наведнъж, се стига до неудовлетвореност и спад на мотивацията заради неуспеха.

Фокусирайте се върху целите

Вместо да се опитваме да бъдем специалисти във всичко, което трудно може да се постигне в рамките на един човешки живот, можем да използваме друг много по-продуктивен метод – да разпределим задачите си за изпълнение на точните хора – на тези, на които ще им коства най-малко време и усилия, просто защото са специалисти.

Смятате, че ако възлагате всичко на някой друг ще ви излезе по-скъпо? Всъщност невинаги е така.

Когато се опитвате да направите нещо, за което нямате нужните умения сами, накрая ще ви излезе по-скъпо, а резултатът ще е недостатъчно професионален.

Например, нужни са ви нови визитни картички. Дори и да се справите с дизайна (на пръв поглед), може да останете много неприятно изненадани от резултата, когато видите своите вече разпечатани нови 1000бр. визитни картички, които предпочитате да изхвърлите, вместо да раздавате. Не сте се замислили за размера на шрифта или как ще излязат цветовете, или нещо друго съвсем неочаквано?

Нужни са ви професионални фотографски услуги? Снимките, които ще направите с телефона си е най-вероятно няма да изглеждат точно както си ги представяте.

Всяка работа има теория и практика, която не може да се усвои за един ден. А ако ви отнеме и повече, тогава не губите ли ценно време, в което можете да прилагате своите реални знания, умения или качества в нещо по-продуктивно за вас? Един специалист би се справил по-добре и по-бързо.

Подценяването на какъвто и да било вид труд води единствено до недобри резултати от него. Все пак, не бихте направили хирургическа операция сами на себе си нали?

За съжаление невинаги по-икономичното решение на пръв поглед е в действителност такова. Все пак, когато търсим резултати и още повече – добри резултати, е нужно до инвестираме.

Трябва ви нов уеб сайт, ново лого, фотографски услуги?

Възможно ли е да се превъплътите достатъчно добре във всяка една от тези професии, така че да останете доволни и да не сте си загубили времето в опити?

В случай, че нямате свръхспособности, можете лесно да намерите правилния изпълнител за вашите задачи онлайн в iDeals.bg.

Потърсете услугата, която ви е нужна, а в случай, че не я откривате, публикувайте запитване със зададен допустим бюджет и вашият изпълнител ще ви намери сам!

 

23 януари